Gevaarlijk

De aantallen bloedplaatjes en witte bloedcellen bleken vanochtend weer onder de aanbevolen ondergrens. Het aantal witte bloedlichaampjes bleek zelfs zodanig laag, dat het starten van een nieuwe chemokuur (waarmee het aantal nog verder zal verlagen) echt te gevaarlijk is. Ondanks de extra injectie. Weer een week uitstel, want ik ben te vatbaar voor infecties. Kuren steeds uitstellen is ook niet ideaal, dus het wordt eind volgende week wel een beetje spannend.

Net als de artsen heb ik er voor gekozen de derde bloedwaarde, de eveneens lage Hb-waarde (5.6), gewoon maar wat te negeren: na een training bij de onco-fysiotherapeut ben ik samen met mijn broer het onverwachte weekje vrijaf gestart met een flinke wandeling van een paar uur met wat klimmetjes in een nationaal park. Wat is Nederland mooi!