Lichtpuntjes

Na drie pittige weken waarin mijn moed en levensenergie onder druk kwamen te staan, realiseerde ik me dat ik me beter kan voorbereiden op de komende 11 weken chemotherapie. Vandaag heb ik daarom de HITD-lijst (spreek uit: hitlijst) bedacht, wat staat voor ‘Highlights in the darkness’-lijst. Voor elke week iets fijns om naar uit te kijken.

De chemotherapie die ik sinds vorige week volg, betreft 12 weken lang elke vrijdag naar het ziekenhuis voor toediening van Paclitaxel plus eens in de drie weken Carboplatin. De eerste kuur was meteen met Carboplatin erbij en ik weet nu dat ik dergelijke weken van de ‘dubbele kuur’ de stilte en de meeste dagen mijn bed verkies. Daarmee heb ik in de HITD-lijst rekening gehouden. In de ‘dubbele kuur’-weken heb ik cadeautjes voor mezelf gepland waarmee ik me in bed steeds kort tussen het slapen door kan vermaken. In de tussenliggende weken hoop ik dat ik eerder mijn bed uit kan en plan daarom soms een klein uitstapje in de buurt.

Op de HITD-lijst staan bijvoorbeeld het boek ‘Russische sprookjes’ van The Tjong Khing dat ik nu eigenlijk eens lekker voor mezelf ga kopen, er staat een museumbezoekje gepland en een ritje met mijn kampeerbus. De week van 5 juli (dubbele kuur) wordt de week van ‘beste korte films’ (die ik overigens nog wel van te voren even ga selecteren, omdat best veel films al snel blijken te gaan over kanker en/of dood), de week van 19 juli houd ik thuis een Franse week, met uiteraard lekkere Franse hapjes. De week van 30 augustus wordt de Engelse week, met een picknick met scones en Engelse drop in de buurt of thuis en documentaires over het prachtige Schotland of Wales. Daarnaast staan op de HITD-lijst nog een paar bonustraktaties voor als de kuur een week moet worden uitgesteld of ik gewoon behoefte aan wat extra’s heb.

Een flexibel plan, want zoals iedereen weet die net als ik dol is op planningen: ze zijn er om gaandeweg naar believen aan te passen. De voorpret geeft bij mij altijd al energie!